VANDEX UNIFLEX NV

Rugalmas ragasztó-, és tömítő paszta


A termék leírása:

A VANDEX UNIFLEX NV termék egy egykomponensű, ragasztó-, és tömítő massza, ami szilánnal módosított polimer (SMP).

Alkalmazási területe:

A VANDEX UNIFLEX NV mint ipari ragasztó, vagy a VANDEX FLEXBAND fugalezáró szalag erősen nyíló repedésnek kitett felhasználásakor annak felragasztására szolgál.
A VANDEX UNIFLEX NV jól tapad betonra, vakolt falakra, saválló acélra, alumíniumra , üvegre, fára, poliészterre, PVC-re, stb.

Tulajdonságok:

A VANDEX UNIFLEX NV a levegő nedvességtartalma hatására kikeményedő (térhálósodó), gumiszerű ragasztó-, és tömítő massza. Matt-nedves alapra is jól tapad, és nagy UV-állósággal rendelkezik.
Az egyenetlen alapra és a fej fölötti felhasználási területre történő feldolgozhatóság biztosítás érdekében a VANDEX UNIFLEX NV konzisztenciáját pasztaszerűre állították be. A termék oldószert, izocianátot és szilikont és nem tartalmaz.
A VANDEX UNIFLEX NV fagyásbiztos. A 0°C alatti hőmérséklet tartományban a kötés a jelenlévő nedvességtől függően lelassul.

Felületelőkészítés:

A szigetelendő felületnek tisztának, szilárdnak és olaj- és zsír szennyeződéstől mentesnek kell lenni. A felület kellő előkészítéséhez egy nagynyomású mosás (150 bar), vagy a felület lecsiszolása a legmegfelelőbb.
A felületnek matt-nedvesnek kell lenni, de folytonos vízréteg kerülendő!

Keverés:

A termék feldolgozás-kész.

Felhordás:

A VANDEX UNIFLEX NV egy megfelelő szórópisztollyal hernyós formában hordható fel a felületre, majd egy vakoló kanállal és egy fogas simítóval a megfelelő szélességben és vastagságban el kell simítani.
A felnyitott kannákat lehetőleg minél előbb használjuk fel.
A nehezen tapadó felületek esetében, mint PE, PP, és egyéb hasonlók, az alaphoz való tapadásról egy próba során előzetesen meg kell győződni.
A bőrképződés és a átkeményedés függ a jelenlévő nedvességtől és hőmérséklettől. A nedvesség és a hőmérséklet növelésével a kikeményedés lerövidíthető.

Anyagszükséglet:


A VANDEX FELXBAND egy közepes rétegvastagság esetén kb. 1 mm VANDEX UNIFLEX NV-vel ragasztható fel. A VANDEX FELXBAND szegélyeit a VANDEX UNIFLEX NV-vel kell befogatni.

Kiszerelés:

600 ml-es tubusokban, 12 db/karton;
12 kg-os vödrökben.

Tárolás:

Száraz, hűvös tárolás és fel nem nyitott edények esetén, nem sérült, eredeti csomagolású edényben , a tárolási idő kb. 12 hónap.

Egészségvédelmi és biztonsági előírások

A VANDEX UNIFLEX NV nem tartalmaz káros anyagot. A munkához ajánlatos védőkesztyű és védőszemüveg/álarc használata.
Nagyobb mennyiségek feldolgozásánál és zárt térben való munkavégzés esetén alapos szellőztetést kell biztosítani. Szembe jutás estén azonnal bő vízzel öblítsünk és forduljunk orvoshoz!
További információért tekintse meg a termék biztonságtechnikai adatlapját!


    Vissza