SPRITZBEWURF WTA

Gyári szárazhabarcs a VANDEX felújító vakolatrendszer tapadásközvetítőjének előállítására

Anyag: Felhasználásra kész gyári szárazhabarcs a DIN 18557 szerint, a DIN 18550 szerinti P III-as habarcscsoport, a VANDEX felújító vakolatrendszer tapadás közvetítőjének előállítására ásványi építőanyag felületeken.

Alkalmazás: A VANDEX SPITZBEWURF WTA tapadásközvetítőként szolgál az ásványi építőanyag felületek és a VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA illetve a VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss között a belső és külső épülettartomány számára.

Tulajdonságok: A VANDEX SPRITZBEWURF WTA tapadásközvetítőként szolgál és - különösen vegyes falazat esetén - kiegyenlíti az alap különböző szívóképességét. Hoszszabb állásidő után is probléma nélkül felülvakolható.

Az alap előkezelése: A meglévő vakolatot illetve a kapcsolatot zavaró anyagokat egészen az alapfalazatig el kell távolítani (1 m-ig a látható nedvességhatár, illetve a só kivirágzások határa felett). A gipszet, famaradványokat és hasonló idegen anyagokat száraz eljárás segítségével maradék nélkül el kell távolítani az épületről; a laza fugahabarcsot 2 cm mélyen ki kell kaparni és a felületeket alaposan meg kell tisztítani. A lehulló törmeléket száraz eljárással azonnal el kell távolítani, mielőtt a levegő páratartalma vagy nedvesség behatolhat, amely a szabaddá vált sókat aktiválja, vagy az épület anyagába engedi bevándorolni. Ajánlatos a tisztítandó épületrész előtt a talajt letakarni (pl. fóliával).

Só kezelés: Sóval terhelt felületek esetén a következőképpen járunk el:

  1. Nitrátos terhelés esetén a VANDEX SPRITZBEWURF WTA felvitele előtt a feldolgozási irányelv szerint VANDEX HARDSTONE-val történő kezelés történik.

  2. Szulfátos terhelés esetén a VANDEX SPRIZTBEWURT WTA-hoz mindenekelőtt szárazon VANDEX ANTISULFAT-ot keverünk. Adagolás 6 kg VANDEX ANTISULFAT 1 zsák (40 kg) VANDEX SPRITZBEWURF WTA-hoz.

Keverés: Kb. 5 - 6,5 l tiszta, hideg vizet készítünk elő a keverőedényben; a zsák tartalmát (40 kg) beleszórjuk, egy alkalmas keverővel intenzíven és homogénen elkeverjük. Keverési idő: Ł 3 perc. A keverési hibák elkerülése céljából zsákonként kell keverni.

Feldolgozás: Az alapot a munka kezdete előtt be kell nedvesíteni és a munka kezdetekor "mattnedves"-nek kell lenni (vízréteg nem lehet rajta). A VANDEX SPRITZBEWURF WTA-t kézzel vagy géppel hordjuk fel. A felület 50 %-os fedését végezzük el. A következő rétegek jobb tapadása céljából a felületet "fröccsdurván" hagyjuk. A következő vakolat felhordása előtt a várakozási időnek legalább 4 órának kell lennie. A megszáradt felületet ismét be kell nedvesíteni.

Utasítások:

a) A VANDEX SPRITZBEWURF WTA kikeményedett formában páradiffúzióképes.

b) A VANDEX SPRITZBEWURF WTA-val történő kivitelezésre és utókezelésre a DIN 18 550 szerinti vakolatra vonatkozó irányelvek érvényesek: a fagyot, erős hőséget és szelet a kivitelezés után 24 óráig kerülni kell, valamint az elegendő hosszú nedvesen tartásról gondoskodni kell.

c) Az üveget, fát, beépített épületrészeket az anyaggal történő elszennyeződéstől védeni kell.

d) Az elszennyeződött részeket vízzel azonnal intenzíven meg kell tisztítani.

e) Minden szerszám és eszköz tisztítása használat után ugyancsak azonnal vízzel történik.

f) A kiszáradt maradékok ártalmatlanítása háztartási szeméttárolón történik.

Felhasználás: Hálószerű feldolgozás esetén kb. 5 kg/m2 5 mm vakolatvastagságnál.

Csomagolás: 40 kg-os zsákokban.

Tárolás: Száraz helyen történő tárolás esetén bontatlan, sértetlen eredeti csomagolásban maximum 6 hónapig tartható el.

Műszaki adatok:

Kinézet: szürke por
Feldolgozási hőmérséklet: > 5 oC
Feldolgozási idő (perc): 25 - 40
Sűrűség-kikeményedve (kg/l): 1,80
Nyomószilárdság (N/mm2): 15,5
Hajlító húzószilárdság (N/mm2): 4,4
Tapadó húzószilárdság betonon (N/mm2): 2,2
Vízbehatolási mélység (mm): 1 óra után 5,5; 24 óra után 20

Minden adatot laboratóriumi körülmények között átlagértékként határoztunk meg. A gyakorlatban a klimatikus körülmények, úgy mint a hőmérséklet, a páratartalom és az alap szívóképessége befolyásolhatják ezeket az értékeket.

Biztonságtechnikai utasítás: A VANDEX SPRITZBEWURF WTA kötőanyag tartalma alapján lúgos kémhatású. A bőrrel és szemmel történő érintkezését kerülni kell. Munka közben megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget kell viselni. Szemmel történő érintkezése esetén sok vízzel azonnal ki kell öblíteni és az orvossal konzultálni kell.

    Vissza