SEALER AC

Víztaszító impregnáló anyag

Anyag: A VANDEX SEALER AC színtelen, víztiszta, alkilgyanta bázisú folyadék. Új és régi épületek tartós védelmeként használjuk beton-, hő- és égetett téglafalak esetén az időjárás behatásai és a levegő szennyeződései ellen. A speciálisan kifejlesztett akrilgyanta és oldószer lehetővé teszi a VANDEX SEALER AC számára a behatolást a falazatba és a betonba, valamint tartós védelmet nyújt. A VANDEX SEALER AC-t felhasználásra kész állapotban szállítjuk.

Alkalmazás: A VANDEX SEALER AC-t porózus felületek, mint pl. beton, vakolat, égetett tégla, természetes kő, stb. időjárással szembeni védelméül használjuk. Tipikus alkalmazási területei:

Tulajdonságok: A VANDEX SEALER AC

A VANDEX SEALER AC-vel történő kezelésnél nem kell félni az alap színváltozásától. Azonban lehetséges, hogy az impregnálás után az alap színei valamivel erősebbek lesznek. Ezt egy kis próbafelülettel meg lehet állapítani.

Követelmények az alappal szemben: Az alapnak száraznak, mohától, olajtól, kivirágzástól, kátránytól, festékektől, vegyi oldatoktól mentesnek kell lenni. A tátongó repedéseket és a kitöredezett habarcsfugákat ki kell javítani. Az ablakokat, ajtókat stb. le kell takarni. A VANDEX SEALER AC felhasználása az alap szívóképességétől függ. Ajánlatos a felhasználási mennyiséget próbafelületen megállapítani.

Felhasználás: A VANDEX SEALER AC-t kefével, hengerrel, festékszóróval visszük fel. Az alapot át kell itatni a VANDEX SEALER AC-vel. Normál szívóképességű alap esetén kétszeres felhordás szükséges. Az első felhordás alapozó rétegként szolgál. Nagy szívóképességű alap esetén további felhordás lehet szükséges. A kezelt felületet legalább 1 órát védeni kell az esőtől. A VANDEX SEALER AC-t csak 5 oC feletti hőmérsékleten szabad használni.

Figyelmeztetés: A szerszámot és a foltokat még a VANDEX SEALER AC megszáradása előtt lakkbenzinnel meg kell tisztítani.

Biztonságtechnikai utasítás: A VANDEX SEALER AC lakkbenzint tartalmaz és ezért gyúlékony. A gőzeit nem szabad belélegezni. Gyújtóeszközöktől távol kell tartani. Nem szabad dohányozni. Nem szabad a csatornába engedni.

Felhasználás: 0,25-0,5 l/m2 az alap szívóképességétől függően.

Csomagolás: 10 l-es kannákban.

Tárolás: Hűvös helyen kell tárolni. Zárt göngyölegben 2 évi eltartható.

Műszaki adatok:

Halmazállapot:  folyékony
Szín: színtelen
Sűrűség: kb. 0,82 kg/l
Oldószer: lakkbenzin
Lobbanáspont: 41 oC
Aktív komponens: hőre lágyuló akrilgyanta
Kötésidő: a szilárdság 90 %-a 24 óra után
Vízzel szembeni ellenállás: vizsgálati adatok igény esetén megadhatók
CO2 diffúzióval szembeni ellenállás: vizsgálati adatok igény esetén megadhatók

Minden adatot laboratóriumi körülmények között átlagértékként határoztunk meg.

    Vissza