SANIERPUTZ WTA WEISS

Gyári szárazhabarcs nedves és/vagy sótartalmú belső és külső falak bevakolásához

Anyag: Felhasználásra kész, fehér gyári szárazhabarcs a DIN 18557 szerint, P II-es habarcscsoport a DIN 18 550 szerint, régi épületek felújítására szolgáló, hidrofób pórusú, különös diffúzióképességű vakolat előállítására.

Alkalmazás: A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss nedves, többnyire sótartalmú falazat tartós bevakolására szolgál és ezért ideálisan alkalmazható nedves pincék, boltozatok és műemlékek felújítására. A VANDEX SANIERPUTZ WTA fehér mésztartalma miatt a műemlékvédelem területén kiválóan alkalmas a vakolat felújítására. Belső felújító vakolatként történő alkalmazása erősen nedves helyiségekben optimális mind a régi, mind az új épületek területén. Kiegyenlítőleg hat a helyiség klímájára, megakadályozza a páralecsapódást a vakolat felületén. A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss mindenféle jellegű vízszintes lezáráshoz szükséges.

Tulajdonságok: A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss:

Az alap előkezelése: A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss-t VANEX PORENGRUNDPUTZ WTA- ra vagyVANDEX SPRITZBEWURF WTA-ra hordjuk fel. (Vesd össze a VANDEX SPRITZBEWURF WTA és a VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA adatlapjaival.)

Keverés: Kb. 4,5 - 6 l tiszta, hideg vizet készítünk elő a keverővederben; a zsák tartalmát (30 kg) beleszórjuk, egy alkalmas keverővel intenzíven és homogénen elkeverjük. Keverési idő: > 5 perc. A keverési hibák elkerülése céljából zsákonként kell keverni.

Feldolgozás: A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss-t általában 2 - 4 nap múlva hordjuk fel az előző vakolási munkák után. A felújító habarcsot kézzel erősen felcsapjuk vagy géppel dolgozzuk fel. A legkisebb rétegvastagság a felújító vakolatrendszer felépítésétől függően 1,5 - 2,0 cm. A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss-t min. 1, max. 2 cm-es rétegvastagságban hordjuk fel rétegenként. Nagy átnedvesedés és közepes/nagy sótartalom esetén alapvetően 2 réteget viszünk fel, miközben aVANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA az első rétegnek számíthat. A további rétegek vagy az ezt követő finom vakolat felhordása előtt a várakozási idő legalább 4 óra. 2 cm-nél vastagabb vakolat esetén 1 nap/mm rétegvastagság várakozási idővel kell számolni. A közbenső rétegeket durván hagyjuk. Ugyanígy a vakolatfelületet is, ha ezt követően a finomvakolatot nemezzel simítjuk el. Egyébként Alu simítóléccel történő simítás után és a megmerevedés után lehetőleg víz hozzáadása nélkül a felületet egy fa simítóval eldörzsöljük. A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss funkcióját csak akkor tölti be, ha a vakolat teljesen megszáradt.

Utasítások:

a) A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss-t a kispari műszaki színvonal szabá lyai és a DIN 18550 vakolatokra vonatkozó irányelvei alapján kézzel vagy géppel dolgozzuk fel.

b) A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss-szal történő kivitelezésre és utókezelésre a DIN 18550 vakolatokra vonatkozó irányelvek érvényesek: a kivitelezés alatt és a kivitelezés után 24 óráig kerülni kell a fagyot, az erős hőséget és szelet, valamint gondoskodni kell az elegendő hosszú nedvesen tartásról.

c) Kapillárisan felszívódó víz esetén ajánlatos vízszintes lezárás beépítése (vesd össze a VANDEX BOHRLOCHSCHLÄ MME-re és a VANDEX BOHRLOCHSPERRE-re vonatkozó feldolgozási irányelvekkel).

d) Az üveget, fát, beépített épületrészeket az anyaggal történő elszennyeződéstől védeni kell.

e) Az elszennyeződött részeket vízzel intenzíven azonnal le kell mosni.

f) Minden szerszám és eszköz tisztítása használat után ugyancsak vízzel történik.

g) Kiszáradt maradékok ártalmatlanítása a háztartási szeméttelepen történik.

Felhasználás: Kb. 12,5 kg/m2 1 cm-es vakolatvastagság esetén; a legkisebb vakolatvastagság 15 - 20 mm a felújító vakolatrendszer felépítésétől függően.

Csomagolás: 30 kg-os zsákban.

Tárolás: Száraz helyen történő tárolás esetén bontatlan, sértetlen eredeti csomagolásban max. 6 hónapig tartható el

Műszaki adatok:

Kinézet: fehér por
Feldolgozási hőmérséklet: > 5 oC
Feldolgozási idő (perc): 25 - 40
Követelmények a 2 - 2 - 91 WTA

Friss habarcs: /termékismertető szerint/

Konzisztencia (cm): 16,5 17,0 + 0,5
Sűrűség (kg/l): kb. 1,25
Pórustartalom (térf. %): 34 > 25
Vízvisszatartó képesség %: 86,5 > 85
Feldolgozhatóság (cm): 1,3
Átvétel: > 3

Megszilárdult habarcs:

Sűrűség (kg/l): 1,3 < 1,4
Páradiffúziós ellenállási szám (-): 8 < 12
Hajlító- húzószilárdság (N/mm2): 1,0
Nyomószilárdság (N/mm2): 2,3 1,5 - 5
A nyomó és hajlító húzószilárdság aránya (-): 2,3 < 3
Kapilláris vízfelvétel (kg/m2): 0,6 > 0,3
A víz behatolási mélysége (mm): 1,5 < 5
Pórusosság (térf. %): 48 > 40
Sóval szembeni ellenállás: ellenálló

Minden adatot laboratóriumi körülmények között átlagértékként határoztunk meg. A gyakorlatban a klimatikus körülmények, a hőmérséklet, a nedvesség és az alap szívóképessége befolyásolhatják ezeket az értékeket.

Biztonságtechnikai utasítás: A VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss kötőanyag tartalma alapján lúgos kémhatású. Munka közben megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget kell viselni. Szemmel történő érintkezése esetén sok vízzel azonnal le kell öblíteni és az orvossal konzultálni kell.

    Vissza