PORENGRUNDPUTZ WTA

Gyári szárazhabarcs az alapban lévő egyenetlenségek kiegyenlítéséhez valamint sótároló réteg

Anyag: Felhasználásra kész, fehér gyári szárazhabarcs a DIN 18557 szerint, P II-es habarcscsoport a DIN 18 550 szerint, a falazatban lévő mélyebb fugák, egyenletségek és rések kiegyenlítésére szolgál a VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss felvitele előtt.

Alkalmazás: A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA az alap kiegyenlítésére szolgál, hogy a következő felújító vakolatréteg egyenletes vastagságát biztosítsuk. Ha az alap sótartalmú vizeket ad le, a VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA só tárolóként működik.

Tulajdonságok: A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA-t szilárdsági tulajdonságai szempontjából egzaktul összeegyeztettük a VANDEX SANIERPUTZ WTA-val. Csekély hidrofóbitása lehetővé teszi a kapilláris szívóképességet és így optimális kapcsolatot biztosít a következő VANDEX SANIERPUTZ WTA réteghez. Kiváló porozitása következtében, amely nagy pórustérfogattal párosul, az épületet károsító sók hosszú ideig tárolhatók. Az alapban lévő nagy sótartalom esetén azonban a VANDEX SPRITZBEWURF WTA-val összefüggésben tervezett sókezelést végre kell hajtani.

Az alap előkezelése: A vakoló felületet először be kell nedvesíteni, de a vakolatfelhordás időpontjában csak "matt nedves" lehet (ne legyen rajta vízréteg). A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA-t a VANDEX SPRITZBEWURT WTA- val hálószerűen előkezelt felületekre (kötésidő Ł 4 óra) legalább 1, illetve 2 cm- es rétegvastagságban hordjuk fel rétegenként.

Keverés: Kb. 5 - 6,5 l tiszta, hideg vizet készítünk elő a keverővederben; a zsák tartalmát (30 kg) beleszórjuk, egy alkalmas keverővel intenzíven és homogénen elkeverjük. Keverési idő: Ł 4 perc. A keverési hibák elkerülése céljából zsákonként kell keverni.

Feldolgozás: A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA- t kézzel erősen felcsapjuk vagy géppel felszórjuk. Nagy egyenetlenségek és repedések (20 - 60 mm) esetén a vakolatot több rétegben hordjuk fel. A közbenső rétegeket és a vakolandó felületet durván hagyjuk. A következő réteg vagy a következő VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss réteg felhordása előtt a várakozási időnek legalább 4 órát kell kitenni. A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA csak akkor tölti be funkcióját, ha az ezt követő fedőrétegként VANDEX SANIERPUTZ WTA weiss-t alkalmazunk. Ezt általában 2 - 4 nap múlva visszük fel. 2 cm feletti pórusos alapvakolat vastagságok esetén még 1 nap/mm pótlólagos várakozási idővel kell számolni.

Utasítások:

a) A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA-t a hálószerűen felvitt VANDEX SPRITZBEWURF WTA-n alkalmazzuk.

b) A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA-t a kisipari műszaki színvonal szabályai és a vakolatokra vonatkozó, DIN 18 550 szerinti irányelvek alapján kéz zel vagy géppel dolgozzuk fel.

c) A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA-val történő kivitelezésre és utókeze lésre a vakolatokra vonatkozó DIN 18 550 szerinti irányelvek érvényesek: a fagyot, erős hőséget és szelet a kivitelezés alatt és 24 óráig a kivitelezés után kerülni kell, valamint gondoskodni kell az elegendő hosszú nedvesen tartásról.

d) Az üveget, fát, beépített épületrészeket az anyaggal történő elszennyeződéstől védeni kell.

e) Az elszennyeződött részeket vízzel intenzíven azonnal le kell mosni.

f) Használat után minden szerszám és eszköz tisztítása ugyancsak azonnal vízzel történik.

g) Kiszáradt maradékok ártalmatlanítása a háztartási szeméttelepen történik.

Felhasználás: Kb. 13,5 kg/m2 1 cm-es vakolatvastagság esetén; a legkisebb vakolatvastagság 10mm.

Csomagolás: 30 kg-os zsákban.

Tárolás: Száraz helyen történő tárolás esetén bontatlan, sértetlen eredeti csomagolásban maximum 6 hónapig tartható el.

Műszaki adatok:

Kinézet: szürke por
Feldolgozási hőmérséklet: > 5 oC
Feldolgozási idő (perc): 25 - 40
Követelmények a 2 - 2 - 91 WTA

Friss habarcs: /termékismertető szerint/

Konzisztencia (cm): 15 a gyártó adatai
Sűrűség (kg/l): kb. 1,35
Pórustartalom (térf. %): 28 > 20

Száraz habarcs:

Sűrűség (kg/l): 1,3
Vízgőzdiffúziós ellenállási szám (-): 11 < 18
Hajlító- húzószilárdság (N/mm2): 1,9
Nyomószilárdság (N/mm2): 5,5 Ł felújító vakolat
Kapilláris vízfelvétel (kg/m2): 2,0 > 1
A víz behatolási mélysége (mm): 5,5 < 5
Pórusosság (térf. %): 45,5 > 45
Sóval szembeni ellenállás: ellenálló

Minden adatot laboratóriumi körülmények között átlagértékként határoztunk meg. A gyakorlatban a klimatikus körülmények, úgy mint a hőmérséklet, a páratartalom és az alap szívóképessége befolyásolhatják ezeket az értékeket.

Biztonságtechnikai utasítás: A VANDEX PORENGRUNDPUTZ WTA kötőanyag tartalma alapján lúgos kémhatású. A bőrrel és szemmel történő érintkezését kerülni kell. Munka közben megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget kell viselni. Szemmel történő érintkezése esetén sok vízzel ki kell öblíteni és az orvossal konzultálni kell.

    Vissza