MINERALIT

Kovásító anyag

Anyag: Felhasználásra kész, folyékony, szilikátbázisú épületvédő anyag

Alkalmazás: Szilárdítás és mélyen ható védőhatás ásványi építőanyagokon. Porózus alapok esetén a szerkezet javítása kovásítással.

Tulajdonságok: VANDEX MINERALIT fizikai-kémiai folyamatokon keresztül a megkötött ásványi építőanyagok szerkezetének javítását idézi elő. A nagy kovasavtartalom következtében előidézett kristályképződés olyan vegyületeket hoz létre, amelyek javítják az alap szilárdságát és szigetelőképességét.

Az alap előkezelése: Az alapot mindenféle szennyeződéstől meg kell tisztítani. A laza és iszapba vihető alkotórészeket el kell távolítani. Az alapnak száraznak kell lenni.

Feldolgozás: A szívóképességtől függően 1 - 2 bevonást végzünk a VANDEX MINERALIT-tal. Eközben ecsettel vagy kisnyomású szűrőberendezéssel dolgozhatunk.

Felhasználás: A felhasználási mennyiség a felületkezeléskor a kezelendő felületek különböző pórusossága függvényében 150 - 250 g/m2 tartományban van. Az egzakt értékek csak megfelelő előkisérletekkel határozhatók meg.

Csomagolás: 10 l-es műanyag kannákban, 30 l-es műanyag kannákban.

Tárolás: Fagymentes helyen tárolva, bontatlan, sértetlen eredeti csomagolásban a VANDEX MINERALIT 12 hónapig tartható el.

Műszaki adatok:

Alak: víztiszta folyadék
Szín: világos, színtelen
Sűrűség (20 oC-on): kb. 1,14 kg/l
pH-érték: kb. 12

Biztonságtechnikai utasítás: A VANDEX MINERALIT irritáló. A bőrrel és szemmel való érintkezést kerülni kell. Munka közben megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget kell viselni. Bőrrel történő érintkezése esetén sok vízzel azonnal le kell öblíteni és az orvossal konzultálni kell.

    Vissza