HARDSTONE

Erősítő nitrát okozta károsodások esetén

Anyag: Felhasználásra kész, finom, kristályos, fluorid alapú por.

Alkalmazás: A falazat fugáinak habarcsában és a kőben nitrátbehatás következtében előforduló szerkezetfellazulás esetén a felületeket megszilárdítjuk.

Tulajdonságok: A VANDEX HARDSTONE reagál a kalciummal, amely a legtöbb építőanyagban megtalálható és szilárdabb vegyületeket képez, mint amilyen korábban volt.

Előkészületek: A meglévő vakolatot a legmagasabb sószint felett 1 m magasságig le kell verni. A laza habarcsot a fugák közül kikaparjuk és az egész felületet szárazon lekeféljük és a keletkezett törmeléket azonnal eltávolítjuk. Egyidejű szulfátos terhelés esetén VANDEX HARDSTONE-val történő kezelést hajtunk végre, majd ezt követően VANDEX ANTISULFAT-tal kezeljük a falat.

Keverés: 1 kg VANDEX HARDSTONE-t 10 l vízben feloldunk. Az oldat a só teljes feloldása után is zavaros marad. Melegvíz gyorsítja az oldódási folyamatot.

Feldolgozás: Feldolgozás közben az oldatot többször át kell keverni. A VANDEX HARDSTONE oldatot jól fedve kenjük vagy szórjuk fel az előkészített alapra. A feldolgozás után legalább 8 napig várunk, amíg a reakció lejátszódik. Ezen idő után a falfelületeken keletkező kristályokat szárazon alaposan lekeféljük és azonnal eltávolítjuk. A nitrátosodás a nedvességgel, vízzel összefüggésben lép fel. A felújítás sikeres végrehajtása céljából a nedvességgel és vízzel szemben intézkedéseket kell hozni. A szigetelés céljából a VANDEX BB 75 áll rendelkezésre.

Felhasználás: A felhasználás az alap szívóképességétől függ. Átlagérték: 1 l oldat/m2.

Csomagolás: 2 kg-os műanyag vödrökben.

Tárolás: Száraz helyen történő tárolás esetén bontatlan, sértetlen, eredeti csomagolásban 12 hónapig tartható el.

Műszaki adatok:

Alak: por
Szín:  fehéres
Térfogatsúly:  kb. 1,03 kg/l

Biztonságtechnikai utasítás: A VANDEX HARDSTONE közepesen mérgező. A bőrrel és szemmel való érintkezését kerülni kell. Munka közben megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget kell viselni. Bőrrel történő érintkezése esetén azonnal sok vízzel le kell öblíteni. Szemmel való érintkezés esetén azonnal sok vízzel le kell öblíteni és az orvossal konzultálni kell.

A szállítás besorolása: ADR/RID: 6.1/66 c

Méregosztály: 2

Ártalmatlanítás: A viszonylag kis hulladékmennyiségeket is kalciumhidroxid porral vagy mésztejjel kezeljük, hogy a vizes oldatból az oldhatatlan kalcium-fluoridot kicsapjuk. A szárított csapadékot normál szeméttelepre lehet vinni.

    Vissza