BOHRLOCHSPERRE (flüssig)

Utólagos vízszintes lezárás

Anyag: Felhasználásra kész folyadék falazatba történő injektáláshoz, amely záróréteget képez a kapillárisan felszívódó nedvességgel szemben.

Alkalmazás: Mindenféle falazat, különösen tégla- és mészhomokkő fal, amennyiben ezt a kapillárisan felszívódó nedvességgel szemben le kell zárni. Málladozó falazat és üreges téglák esetén különleges intézkedések szükségesek. A meglévő falazatnak el kell látnia sztatikai funkcióját. Alkalmazása a VANDEX épületfelújító rendszeren belül a belső és külső felületszigetelésekkel, valamint az épületet károsító sók hatásának kiküszöbölésére vonatkozó intézkedésekkel összekapcsolva történi, amennyiben ezek szükségesek.

Tulajdonságok: A pórustérfogat kitöltése alkáli szilikátokkal és a kapillárisok hidrofóbizálása szilikonátokkal a kapillárisan felszívódó víz elleni tartós lezárás céljából.

Előkészületek: A lyukakat 15 cm-es távolságban 14 mm-es átmérővel - igénytől függően - vízszintesen, enyhén lefelé vagy felfelé lejtve állítjuk elő. A lyukak mélységét úgy választjuk meg, hogy a teljes falvastagságtól 10 cm-rel rövidebb legyen. A lyukak kifújással történő tisztítása után elhelyezzük a 13 mm átmérőjű lyuklezárókat. Amennyiben málladozó fal van vagy a falazatot üreges téglából építették, a VANDEX BOHRLOCHSPERRE (flüssig) bevitele előtt szükséges az üregeknek P II-es cementhabarccsal történő előzetes kitöltése. Ehhez az szükséges, hogy 20 mm átmérőjű lyukakat állítsunk elő és az üregeket habarcsszivattyú segítségével levegő-bevezetés nélkül 18 mm külső átmérőjű csőtoldat alkalmazása közben teljesen tömítsük. A tömítést úgy kell elvégezni, hogy a lyukak síkja felett és alatt 10 cm-rel az üregek habarccsal meg legyenek töltve. Ezt követően a lyukakat ismét felfúrjuk. Különleges esetekben le lehet mondani az üregek kitöltéséről, ha az injektáló eljárással biztonságosan el lehet érni a lyukak síkjának tartományában a téglák teljes átitatását.

Feldolgozás: A VANDEX BOHRLOCHSPERRE-t (flüssig) felhasználásra készre keverve szállítjuk és injektáló szivattyúval a behelyezett lyuklezárón keresztül injektálható. Olyan sok anyagot kell beinjektálni, hogy a pórusos tér 17 cm-es átmérőben minden lyuk körül teljesen át legyen itatva. Ezzel biztosítjuk a pórustérfogat szükséges kitöltését és a VANDEX BOHRLOCHSPERRE (flüssig) víztaszító hatását a kapillárisan felszívódó vízzel szemben. Az injektálási folyamat befejezése után a lyuklezárókat kicsavarjuk és a lyukakat VANDEX BB 75-tel kitöltjük.

Felhasználás: A felhasználási mennyiség erősen függ a falazat pórusosságától. Ez a faltérfogat 8 - 16 %-a lehet. Az igény kb. 1 - 2 l 10 cm-es falvastagság és 1 m falhosszúság esetén. A pontos értéket próbával kell meghatározni.

Csomagolás: 30 l-es műanyag kannákban, 200 l-es hordókban.

Tárolás: Fagymentesen, bontatlan, sértetlen eredeti csomagolásban tárolva a VANDEX BOHRLOCHSPERRE (flüssig) 6 hónapig tartható el.

Műszaki adatok:

Szín: víztiszta
Sűrűség: kb. 1,14 kg/l
pH-érték: kb. 13

Biztonságtechnikai utasítás: A VANDEX BOHRLOCHSPERRE (flüssig) maró hatású. A bőrrel és szemmel való érintkezését kerülni kell. Munka közben megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget kell viselni. Bőrrel történő érintkezéskor sok vízzel azonnal le kell öblíteni. Szemmel történő érintkezésekor sok vízzel azonnal ki kell öblíteni és az orvossal konzultálni kell.

Szállítási besorolás: ADR/RID: 8/42 b.

    Vissza