ANTISULFAT

Szulfátosodás elleni szer

Anyag: Cementtartalmú, ólommentes, felületen ható, épületvédő anyag.

Felhasználás: A por alakú anyagot a vakoló habarcshoz adjuk az építményen a későbbi, szulfát okozta károk megelőzése céljából.

Tulajdonságok: A VANDEX ANTISULFAT olyan épületvédő anyag, amely a szulfátokkal vízben oldhatatlan vegyületeket képez és így blokkolja azokat. Ily módon az építményen meg lehet akadályozni a káros hatásokat (lemálladozás).

Előkészületek: A meglévő vakolatot a legmagasabb só szint felett 1 m magasságig teljesen leverjük. A laza habarcsot a fugákból kikaparjuk és a teljes felületet szárazon lekeféljük és a keletkező törmeléket azonnal eltávolítjuk. Az egyidejűleg meglévő nitrátos terhelés esetén először VANDEX HARDSTONE- val kezeljük a falat.

Keverés: A por alakú VANDEX ANTISULFAT-ot a vakoló habarcsban lévő kötőanyag 50 kg-jára a vonatkoztatva 7 kg-os mennyiségben intenzíven bekeverjük a vakoló habarcshoz.

Feldolgozás: Az előkezelt falra hordjuk fel a VANDEX ANTISULFAT-tal kevert vakolatot (P III-as cementhabarcs) egyrészt felületkiegyenlítés, vagy másrészt az esetleg ezt követő VANDEX szigetelés felhordása céljából. A vakolat vastagsága legalább 10 mm, erős szulfátos terhelés esetén (vesd össze az analízis eredményével) legalább 15 mm. A vakolatot megkötésig óvni kell az erős kiszáradástól. A szulfátosodás a nedvességgel, vízzel kapcsolatban lép fel. A sikeres kezelés céljából a nedvességgel, vízzel szemben intézkedéseket kell hozni. Szigetelés céljából a VANDEX BB 75 áll rendelkezésre.

Felhasználás: kb. 0,7 - 1,1 kg VANDEX ANTISULFAT m2 falfelületenként.

Csomagolás: 14 kg-os műanyag vödrökben.

Tárolás: Száraz helyen történő tárolás esetén zárt, sértetlen, eredeti csomagolásban 12 hónapig tartható el.

Műszaki adatok:

Alak: por
Szín: cementszürke
Térfogatsúly: kb. 1,23 kg/l

Biztonságtechnikai utasítás: A VANDEX ANTISULFAT cementtartalma miatt lúgos kémhatású. A bőrrel és szemmel való érintkezését kerülni kell. Munka közben megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget kell viselni. Szemmel történő érintkezése esetén sok vízzel azonnal lekell öblíteni és konzultálni kell az orvossal. Méregosztály: 4

    Vissza